- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelele de legume sunt delicioase si foarte satioase, fiind in acelasi timp un aperitiv delicios, ideal si la micul dejun.
Ingrediente
- 4 dovlecei potriviti
- 3 linguri faina
- 2 oua
- 150 gr mazare congelata
- sare
- 100 ge cascaval
- 2 linguri pesmet
- 2 linguri marar verde tocat marunt
- piper negru macinat
- ulei pentru prajit
Instructiuni de preparare
- Curata dovleceii si da-i pe razatoarea mare, adauga sare si lasa-i 5 minute. Pune mazarea la fiert in apa cu sare, apoi stoarce dovleceii rasi intre palme, apoi amesteca-i cu cascavalul ras, ouale si faina. Adauga mararul, mazarea si pesmetul , potriveste gustul de sare, amesteca din nou, apoi modeleaza chifletute plate, mai maricele.
- Prajeste chiftelutele in baie de ulei incins, cate 2 minute pe fiecare parte, scoate-le pe hartie absorbanta ca sa se scurga surplusul de ulei, dupa care le poti servi.