- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiftelutele din legume este un fel de mancare sanatos si deosebit. Ingredientul principal al chifelutelor, carnea, de data aceasta nu este prezenta.
Ingrediente
- 1 ceapa
- 2 morcovi
- 1/4 varza alba
- 1 ou
- 3 cartofi
- 1 patrunjel radacina
- marar verde
- patrunjel verde
- faina
- 30 gr unt
- ulei pentru prajit
- sare
Instructiuni de preparare
- Se curata ceapa, se toaca marunt si se inabusa in unt. Legumele se fierb in apa cu sare, si cand sunt moi se scug de apa, se lasa sa se raceasca, apoi se paseaza cu un mixer.
- Pasta obtinuta se amesteca cu ceapa inmuiata bine in unt, cu oul, cu verdeata tocata fin si se fac chiftelute care se dau prin faina si se prajesc in ulei incins.
- Cand sunt rumenite frumos pe ambele parti, se scot pe servete absorbante, pentru a se scurge surplusul de ulei, apoi se servesc.