Ciuperci cu sos de usturoi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile cu sos de usturoi este un aperitiv foarte bun de post pe care il puteti prepara si cu o lingura de maioneza, in cazul in care nu tineti post.

Ingrediente

    • 500 gr ciuperci
    • usturoi
    • 1 lingura cu zahar
    • 1 lingura cu sare
    • 3 linguri cu ulei
    • 1/2 lamaie
    • verdeata tocata

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti si speli ciupercile, scoti coditele, le arunci partea care a stat in pamant si le pui la fiert in apa cu sare si zahar. Lasi sa fiarba 20 minute,apoi  le scurgi si le asezi in salatiera.
  2. Cureti usturoi (dupa dorinta) il pisezi si-l subtiezi cu ulei de salata si zeama de lamaie. Torni sosul peste ciuperci, omogenizezi, decorezi cu verdeata tocata si lasi la rece 1 ora.
    Servesti cu paine proaspata.

Recomandari

Aperitive