- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Folosind la aceasta retata sardine proaspete nu numai ca va avea un gust si o textura minunata dar va fi un pranz plin de vitamine si proteine.
Ingrediente
- un ciorchine mare de rosii cherry
- 45 ml de ulei de masline
- 12 fileuri de sardine proaspete(sau din conserva)
- 1 foaie de focaccia
- sare si piper macinat
Instructiuni de preparare
- Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius. Intr-o tava sau o tigaie puneti rosiile cherry cu codita cu tot si stropiti cu jumatate din cantitatea de ulei de masline. Adaugati sare si piper si bagati in cuptorul incins pentru 10-15 minute.
- Din cand in cand mai amestecati incet in tigaia cu rosii.Cand acesta incep sa se decojeasca scoateti-le din cuptor.
- Intre timp incingeti grillul la maxim, stropiti cu ulei de masline si puneti fileurile de sardine. Coaceti-le cate 4-5 minute pe fiecare parte.
- Taiati foaia de focaccia in patru si puneti-le putin pe grillul incins dupa ce ati dat la o parte sardinele. Lasati-le 2 minute doar pentru a capata o culare aramie.
- Asezati feliile de focaccia pe o farfurie, puneti pe ele sardinele si careva rosii cherry.asezonati cu sare si piper.