- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele de ciocolata sunt fara doar si poate cele mai dulci si cele mai aromate, fiind in topul preferintelor tuturor.
Ingrediente
- 125 gr faina
- 4 oua
- 2 galbenusuri
- 600 ml lapte
- 1 lingura unt
- sare
- 2 linguri cacao neagra
- 1 lingura cafea solubile
- 2 linguri unt topit -pentru uns tigaia
- 400 gr frisca
Instructiuni de preparare
- Se amesteca intr-un castron adanc faina, cacaua si cafeaua. Se bat bine ouale intregi si galbenusurile si se inglobeaza in amestecul de mai sus. Se incorporeaza in compozitie, putin cate putin, laptele, praful de sare si untul topit.
- Cand compozitia devine cremoasa, de consistenta unei smantani subtiri, se lasa 2 ore sa se odihneasca. Intr-o tigaie cu un diametru de 15-20 cm se topeste unt cat o nuca.
- Cand acesta s-a topit si a acoperit suprafata tigaii, se toarna jumatate polonic din compozitie, rasucind tigaia pentru a repartiza compozitia cat mai egal. Fiecare clatita se rumeneste, pe foc moderat, 1 minut pe fiecare parte.
- Clatitele se umplu cu frisca, se ruleaza sau se impaturesc, si se pun pe un platou. Se orneaza cu frisca sau cu sos de ciocolata.