- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Clatitele picante cu sos tomat sunt aromate si foarte apetisante atat calde cat si reci.
Ingrediente
- 2 oua
- 400 gr faina
- 500 ml lapte
- 200 ml apa minerala
- sare
- 1 lingura cu unt
- 500 mll supa de carne
- 2 linguri cu margarina
- 1 lingura cu faina
- 2 linguri cu bulion de rosii
- sare
- piper boabe
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 45 minute
- Faceti aluatul de clatite: spalati ouale, spargeti intr-un vas emailat mai mare, turnati deasupra 2-3 linguri cu faina proaspat cernuta, omogenizati. Subtiati cu lapte si apa minerala, apoi adaugati in aluat alte linguri de faina si subtiati cu lapte. Procedati asa pana terminati faina, laptele si apa minerala. Lasati aluatul in frigider 2-3 ore, apoi coaceti clatitele.
- Ungeti cu unt o tigaie cu coada, turnati un polonic cu aluat bine omogenizat, lasati sa se rumeneasca clatita la foc potrivit, apoi intoarceti pe partea cealalta pentru 1 min.
- Strangeti clatitele intr-o farfurie plata, lasati deoparte. Umpleti cu amestec de salam, verdeata tocata, 1 ceapa tocata fine.
- Faceti sosul: inmuiati margarina intr-o cratita emailata, pusa pe foc mic, adaugati faina, amestecati usor, turnati supa cate putin si amestecati cu lingura de lemn pana obtineti un sos uniform. Adaugati bulionul, sarati, piperati, fierbeti 20 minute, condimentati cu cimbru.
- Asezati clatitele in tava inalta, acoperiti cu sos, puneti la cuptor pentru jumatate de ora.