Clatite picante umplute cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Clatitele picante umplute cu ciuperci sunt delicioase si foarte gustoase, aromate si pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 10-12 clatite
    • 300 gr ciuperci
    • 1 ceapa mare
    • 1 ou
    • 4-5 catei de usturoi
    • 3 rosii mari
    • 3 linguri cu ulei
    • sare
    • piper macinat
    • 2 linguri cu marar tocat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Faceti clatitele dupa reteta clasica: 1 ou, 12 linguri cu faina, 1/4 lingurita de sare, 3/4 l lapte sau sifon, 2 linguri cu ulei.
  2. Spalati cu atentie ciupercile, tocati coditele si palariile nu prea marunt, strangeti tocatura in castron adanc. Curatati, spalati si tocati ceapa marunt, puneti peste ciuperci, rasturnati in tigaie si caliti impreuna cu o lingura de ulei. Dupa 5 minute, adaugati usturoiul tocat si rosiile decojite si taiate romburi sau felii. Daca folositi bulion il adaugati cand ciupercile nu mai au sos. Amestecul se foloseste cand este bine scazut.
  3. Raciti 15 minute, sarati si piperati, umpleti clatitele, rulati, asezati in forma unsa cu lei. Condimentati si cu marar tocat si puneti forma in cuptorul cald jumatate de ora.

Recomandari

Aperitive