- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Conopida cu oua si sunca este un aperitiv special pentru petrecerile intre prieteni. Este genul de aperitiv de care te indragostesti pe loc.
Ingrediente
- 1 conopida
- 200 gr sunca presata
- sare
- 2 rosii
- 3 oua
- 100 ml ulei
- 1 lingurita otet sau zeama de lamaie
Instructiuni de preparare
- Se curata conopida, se spala sub jet de apa rece, apoi se pune intr-o oala cu apa clocotita si sare. Cand este fiarta se scoate cu lingura cu gauri si se lasa sa se raceasca.
- Se fierb 2 oua tari, care apoi se rad pe razatoarea mare. Se face o maioneza dintr-un galbenus de ou batut tare, cu 100 ml ulei, pus cate putin, 1 lingurita de otet, sare si piper, dupa gust.
- Din feliile de sunca se fac cornete care se umplu cu maioneza. Se aranjeaza pe un platou conopida in mijloc (intreaga sau desfacuta buchetele), se presara peste conopida ouale rase, se asaze pe margine, feliile de rosii, intercalate cu cornetele de sunca presata.
- Platoul o data preparat este indicat sa nu stea la rece mai mult de o ora inainte de a fi servit.