Cosulet cu linte

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cosuletele cu linte este o reteta usor de preparat si care poate fi servita la aperitiv sau la un pranz in familie.Datorita proprietatilor lintei, mancarea aceasta este o sursa mare de vitamine si minerale.

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 350 gr faina
    • 250 gr margarina
    • 100 ml apa
    • 1 lingura otet

    PENTRU UMPLUTURA:

    • 250 gr linte verde
    • 1 morcov potrivit
    • 1 ardei gras
    • 1 rosie
    • 1 ceapa
    • 1 cartof mare fiert
    • 2 linguri ulei de masline
    • crutoane din paine prajita
    • cimbru
    • patrunjel verde
    • sare si piper

     

Instructiuni de preparare

  1. Se amesteca faina cu margarina taiata bucatele, si se framanata cu degetele pana se obtine un aluat nisipos.Se adauga treptat apa in care s-a amestecat otetul, si se framanta pana se obtine un aluat omogen si elastic.Se pune aluatul in folie de plastic apoi se baga in frigider pentru o ora.
  2. Cand se scate din frigider aluatul se intinde foiu foarte subtiri, ca pentru strudel.
  3. Intre timp, se fierb lintea si morcovul, in apa cu putina sare.Cand lintea este fiarta se scurge de apa si se lasa sa se raceasca.
  4. Se taie ceapa marunt si se caleste in uleiul incins impreuna cu ardeiul si rosia taiate cubulete.Se adauga apoi lintea, morcovul si cartoful taiate cubulete.Se condimenteaza, dupa gust, cu cimpbru, patrunjel verde tocat, sare si piper.
  5. Se tapeteaza o forma rotunda cu foi subtiri de aluat, se adauga umplutura de linte  si se introduce in cuptorul bine incins pentru circa 20 de minute.Se serveste cu crutoane din paine prajita  aromatizate cu usturoi.

Recomandari

Aperitive