- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Friganelele cu fructe de padure sunt foarte gustoase si aromate, perfecte atat la micul dejun cat si la gustare.
Ingrediente
- 8 felii de paine de o zi
- 500 ml lapte integral
- 2 oua
- 50 gr zahar pudra
- o lingura ulei
- 50 gr unt
PENTRU SOSUL DE FRUCTE:
- 300 gr fructe de padure decongelate
- 100 gr zahar pudra
- 500 ml apa
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 portii
Timp de preparare 5 minute+ 15 minute fierbere+ 10 minute prajire
- Intr-un vas se bat cu furculita ouale si zaharul. Separat, in alt vas cu bordura inalta, se toarna laptele. intr-o tigaie se pun untul si uleiul sa se incinga.
- Fiecare felie de paine se trece rapid prin lapte si apoi prin oua si se pun in tigaie la prajit. Se lasa sa devina aurii pe ambele parti.
- Intr-o oala mica se pun fructele si sucul rezultate de la decongelare, zaharul si apa. Se lasa la fiert circa 15 minute.
- Se servesc friganelele cu sosul de fructe si, eventual, cu o cupa de inghetata alaturi.
Sunt nenumarate combinatiile pentru friganele, fiind bune si simplu presarate cu zahar. Se poate folosi si painea cu cereale, presarata apoi cu nuci sau fistic macinate.