- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Frigaruile cu fructe si iaurt este un aperitiv foarte bun si gustos, pe care il puteti servi in orice anotimp si in orice combinatie de fructe.
Ingrediente
- 2 kiwi
- 2 piersici
- capsuni sau visine
- 2 linguri iaurt
- 1 lingura zahar
- 1 portocala
PENTRU ASAMBLARE:
- tepuse lungi din lemn pentru frigarui
Instructiuni de preparare
- Se curafa coaja fructelor de kiwi si se taie, pe lung, in felii. Piersicile se cojesc de pielita, se indeparteaza samburii si se taie cuburi. Fructele rosii (zmeura, capsuni sau visine) se spala sub jet de apa rece si se lasa sa se scurga intr-o strecuratoare.
- Se insira pe tepuse fructele, alternand soiurile si culorile, in functie de preferinte.
- Separat, se pune intr-un castron zeama de portocala, se adauga zahar si iaurt si se bat bine pana se omogenizeaza perfect. Sosul se toarna peste frigaruile de fructe.
- Pentru ca fructele sa nu se oxideze, bucatile pregatite pentru a fi insirate pe tepuse se stropesc cu zeama de lamaie. Oricum, aceste frigarui se prepara exact in momentul in care sunt servite.