Fursecuri cu unt de arahide si gem

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile cu unt de arahide si gem sunt atat de gustoase, incat se termina imediat. Pentru a varia reteta puteti folosi de fiecare data alt fel de gem.

Ingrediente

    • 200 gr faina
    • 1/2 lingurita scortisoara macinata
    • 50 gr unt de arahide cu bucatele de arahide
    • gem de zmeura
    • 125 gr zahar
    • 125 gr unt rece
    • 1 ou
    • arahide sau caju zdrobite

    USTENSILE:

    • 2 tavi mari de copt
    • hartie de copt

Instructiuni de preparare

  1. Cerneti faina intr-un castron mare si adaugati zaharul tos si scortisoara. Amestecati bine, apoi adaugati untul taiat cubulete si amestecati cu varful degetelor pana obtineti un aluat  nisipos.
  2. Amestecati untul de arahide si oul intr-un castron mai mic, apo adaugati amestecul in castronul cu aluatul faramicios si framantati bine pana obtineti un aluat compact.
  3. Formati din aluat bile de 2,5 cm diametru si puneti-le in tavile tapetate cu hartie de copt, la distanta unele de altele. Turtiti putin bilele, iar apoi, cu degetul mic, faceti o adancitura in mijlocul fiecareia. Turnati putin gem de zmeura, cu lingurita, in fiecare adancitura. Presarati deasupra arahide sau caju zdrobit si coaceti fursecurile 20-25 de minute, pana se rumenesc.
  4. Cand fursecurile sunt gata, scoateti-le din tava si raciti-le pe un gratar de sarma.

Recomandari

Aperitive