- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Fursecurile cu unt de arahide si gem sunt atat de gustoase, incat se termina imediat. Pentru a varia reteta puteti folosi de fiecare data alt fel de gem.
Ingrediente
- 200 gr faina
- 1/2 lingurita scortisoara macinata
- 50 gr unt de arahide cu bucatele de arahide
- gem de zmeura
- 125 gr zahar
- 125 gr unt rece
- 1 ou
- arahide sau caju zdrobite
USTENSILE:
- 2 tavi mari de copt
- hartie de copt
Instructiuni de preparare
- Cerneti faina intr-un castron mare si adaugati zaharul tos si scortisoara. Amestecati bine, apoi adaugati untul taiat cubulete si amestecati cu varful degetelor pana obtineti un aluat nisipos.
- Amestecati untul de arahide si oul intr-un castron mai mic, apo adaugati amestecul in castronul cu aluatul faramicios si framantati bine pana obtineti un aluat compact.
- Formati din aluat bile de 2,5 cm diametru si puneti-le in tavile tapetate cu hartie de copt, la distanta unele de altele. Turtiti putin bilele, iar apoi, cu degetul mic, faceti o adancitura in mijlocul fiecareia. Turnati putin gem de zmeura, cu lingurita, in fiecare adancitura. Presarati deasupra arahide sau caju zdrobit si coaceti fursecurile 20-25 de minute, pana se rumenesc.
- Cand fursecurile sunt gata, scoateti-le din tava si raciti-le pe un gratar de sarma.