Hribi picanti

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Hribii picanti trebuie sa ii incercati deoarece sunt foarte gustosi si aromati.

Ingrediente

    • 6-8 hribi mari
    • 1 lingura cu sare
    • 1 lingura cu zahar
    • 2 linguri cu otet
    • 2 linguri cu ulei
    • usturoi
    • 2 rosii
    • 1 ardei gras
    • 1 salata verde
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti hribii, separi coditele, controlezi daca n-au viermi. Speli in doua ape si pui hribii si coditele carnoase sa fiarba 30 de minute in apa  clocotita, in care ai adaugat sare si zahar.
  2. Scoti hribii, ii lasi sa se scurga in strecuratoare, timp in care pregatesti restul ingredientelor: speli salata frunza cu frunza, opresti frunzele mari si ornezi un castron adanc. Tai miezul fasii, tai ardeii rondele si rosiile felii subtiri, si le asezi in straturi in castron.
  3. Adaugi hribii si coditele taiate feliute sau romburi si stropesti cu un sos de usturoi subtiat cu ulei si otet, condimentat cu sare si piper, omogenizeziumbland cu furculita de jos in sus, lasi la rece, cu castronul acoperit, servesti dupa o ora cand gustul legumelor s-a amestecat, alaturi de o felie de paine de casa.

Recomandari

Aperitive