- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Lichiul cu ceapa calita desi nu pare este foarte gustos si satios, mai ales daca il serviti rece.
Ingrediente
- 2 cepe mari
- 1 lingura cu bulion sau 1 lingurita cu boia dulce
- sare
- piper
- menta pisata
- 500 gr aluat lucrat dupa metoda frantuzeasca
- 150 ml ulei
- 2 oua
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
Timp de preparare 1 1/4 ore
- Cand aluatul poate fi folosit, pregatiti umplutura: taiati ceapa pestisori, o caliti in ulei. Sarati, piperati si condimentati cu menta pisata, colorati cu boia dulce. Cand amestecul s-a racit, omogenizati cu ouale batute. intindeti amestecul pe foaia de aluat, lasati foaia sa cada pe vatra cuptorului si coaceti in cuptorul cald, sau in cuptorul aragazului.
- Serviti fierbinte, cu vin sec, dupa ce ati rupt placinta in bucati. Placinta calda nu se taie, ci se rupe.