- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Mamaliga haiduceasca este foarte gustoasa si satioasa, fiind delicioasa atat calda cat si rece.
Ingrediente
- 1 litru de lapte dulce sau zer
- 300 gr malai
- sare
- 200 gr slanina sau costita afumata
- 1 lingura cu untura
- 300 gr branza de burduf
- ceapa de apa sau muraturi
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Pui laptele sau zerul intr-un ceaun,adaugi sare, lasi sa se incalzeasca, apoi faci o mamaliga vartoasa. Daca e nevoie, adaugi malai si lasi sa fiarba bine, cel putin 20 minute, amestecand cu melesteul, pana cand mamaliga devine tare.
- Tai slanina sau costita fasii, o mai lasi in cratita fara grasime ca sa se rumeneasca si rastorni mamaliga peste slanina. Adaugi untul sau untura si branza de burduf, amesteci cu lingura de lemn ca sa se omogenizeze si sa se patrunda gustul de slanina si branza. Portionezi si servesti fierbinte cu muraturi sau cu o ceapa sparta, si vin alb, sec.