- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Omleta cu peste uscat trebuie sa o incercati pentru ca este delicioasa si foarte aromata, perfecta pentru un pranz copios.
Ingrediente
- 6 rosii
- 150 ml ulei
- piper macinat
- 12 oua
- 600 gr peste uscat
- sare
Instructiuni de preparare
- Pestele se tine, cateva ore, la desarat, in apa rece.
- Intre timp, rosiile se oparesc in apa clocotita, se scot, se curata de pielite si se toaca marunt. Se pun rosiile sa fiarba in sucul lor, pana se ingroasa.
- Se scoate pestele, se scurge de apa si se pune la fiert peste rosii. Se adauga o lingura de ulei si se lasa sa fiarba, la foc mic.
- In acest timp, se prepara 6 omlete: se bat cate 2 oua, se sareaza, se pipereaza si se rumenesc pe ambele parti, in ulei fierbinte.
- De fiecare data, cand omleta este rumenita pe jumatate, se scoate, se asaza in centrul ei cate o portie de peste, se indoaie si se pune din nou la prajit. Se servesc cu sosul de rosii.