- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ouale jumari cu ciuperci sunt delicioase atat calde cat si reci, ideale pentru gustare sau micul dejun.
Ingrediente
- 4 oua
- 4 ciuperci mari
- 2 linguri cu unt
- 1/4 lamaie
- sare
- crutoane de paine
- marar tocat
- 2 linguri cu lapte dulce
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Speli ciupercile, le cureti cu atentie, trecand cu mana peste lamele, scoti coditele si frigi ciupercile pe plita incinsa. Asezi in golul palariei tocatura coditelor si marar tocat fin.
- Separat faci o omleta din oua, lapte dulce si putina sare, pe care o prajesti in unt cald, in timp ce o rupi cu furculita in bucati mici treci jumarile pe platou.
- Cand ciupercile lasa zeama mai multa, le schimbi locul in tigaie unsa cu unt. Stropesti cu zeama de lamaie si treci ciupercile pe farfurii.
- Servesti alaturi jumarile calde si crutoane de paine, langa ceai de plante sau lapte cu cacao.