- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Painea tartinata este un aperitiv rapid si gustos cu care ii puteti oricand surprinde pe cei dragi, folosind, dupa plac si alte umpluturi.
Ingrediente
- 1 paine de casa mai mare
- 4 linguri cu pasta ansoa
- 2 linguri cu unt
- 5-6 rosii prunisoare
- 200 gr masline
- 2 cepe de apa sau 5 fire de ceapa verde
- frunze de busuioc
- salata verde
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Tai painea felii subtiri si o tartinezi cu un amestec de pasta ansoa si unt.
- Pregatesti legumele: cureti ceapa, o toci pestisori, o presari cu sare, o lasi cateva minute si o speli. Scurgi ceapa in prosop curat, imparti ceapa pe fiecare felie de paine, alaturi de masline tocate si felii de rosii taiate pe latul legumei. Decorezi cu frunze de busuioc si asezi deasupra feliilor astfel pregatite alte felii de paine.
- Refaci painea si o asezi pe un platou pe care ai pus multe frunze de salata verde si servesti cu vin alb, dulce sau demisec.