- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Tartinele cu unt ceapa si branza sarata sunt perfecte pentru gustarea de dupa-amiaza.
Ingrediente
- 1 franzela
- 2 linguri cu unt proaspat
- 1/2 ceapa de apa
- 200 gr branza telemea
- 1 rosie sau 1/2 gulie
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4 persoane
- Cureti ceapa, o toci pestisori, o presari cu sare. Prin apasare inlaturi toxinele si mirosul, apoi speli cu apa rece si strangi in prosop curat. Tai franzela felii subtiri. Daca painea este veche o prajesti pe tabla, pe plita sau in tigaie de teflon (fara ulei).
- Ungi painea cu unt, asezi feliile pe un platou mare, razi deasupra branza sarata, ornezi cu ceapa si cu felii de rosie sau felii de gulie. Servesti imediat langa ceai de plante sau de fructe de padure, indulcit si parfumat cu lamaie.
-
Ceaiul il pregatesti astfel: Cand apa clocoteste (folosesti ceainicul sau o oala curata) dai drumul in apa la o lingura plina de menta sau flori de tei (la 11 de apa), sunatoare in amestec cu menta, coada calului in amestec cu menta sau doua pliculete de ceai aromat. Acoperi 5 minute, strecori direct in cani si indulcesti ceaiul dupa gust. Servesti cald, cu lamaie.