- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Pateul din carne de iepure este un pate de vanat foarte gustos si aromat.
Ingrediente
- 1/2 iepure de casa (sau vanat fezandat)
- 1 ficat
- rinichi
- inima
- plamani
- 200 gr slanina cruda sau afumata
- 1/2 franzela
- 200 ml lapte
- 4 oua
- 200 gr smantana
- 1/2 lamaie
- patrunjel verde
- sare
- piper macinat
Instructiuni de preparare
Ingrediente pentru 4-6 persoane
- Lasi carnea de iepure si maruntaiele 5-6 ore intr-o solutie de marinat care sa le acopere bine: apa, 1 cana cu otet, 3 linguri cu sare, 1 ceapa taiata in patru, condimente la alegere. Scurgi si pui la fiert in apa rece, spumuiesti des, fierbi pana cand carnea se curata usor de pe oase.
- Treci carnea si maruntaiele prin masina de tocat, le pui intr-un vas mare si amesteci cu miezul de franzela inmuiat in lapte si facut pasta cu o furculita, patrunjel tocat fin, sare, piper macinat (dupa gust), zeama de lamaie, galbenusurile de ou incorporate pe rand.
- Omogenizezi amestecul cu o lingura de lemn pana cand arata ca o pasta si adaugi albusurile batute spuma tare, pe care le incorporezi cu atentie. Tai slanina felii si folosesti 1 felie ca sa ungi o tava inalta, in care torni pasta de carne. Restul de slanina o tai in dreptunghiuri mici, pe care le infigi in umplutura. Coci o ora la foc potrivit, apoi rastorni cand s-a racit, tai felii mari, servesti cu paine de casa, legume murate si vin rosu.