- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Piersicile alcoolizate la gratar sunt perfecte vara, dupa o zi de plaja, cand doriti sa va racoriti.
Ingrediente
- coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
- 5 lignuri zahar tos
- 1 lingura apa
- 2 linguri busuioc proaspat tocat
- 300 gr branza proaspata de vaci
- 3 linguri lichior de piersici
- 8 piersici taiate jumatati
- 200 gr picomigdale
Instructiuni de preparare
- Intr-un vas mic, pe foc, incalzeste zeama si coaja rasa de lamaie, zaharul cu 1 lingura apa, pana cand se dizolva. Adauga busuiocul si amesteca 1 minut si apoi ia vasul de pe foc. Lasa sa se raceasca 5 minute si strecoara intr-un bol mic, apoi amesteca crema de branza si lichiorul si da la rece.
- Rumeneste fructele pe gratarul incins la temperatura potrvita 5-8 minute, pana cand se inmoaie. Serveste cu o lingura de crema alcoolizata, presarat cu sirop si pricomigdale sfaramate deasupra.