Piersici alcoolizate la gratar

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Piersicile alcoolizate la gratar sunt perfecte vara, dupa o zi de plaja, cand doriti sa va racoriti.

Ingrediente

    • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
    • 5 lignuri zahar tos
    • 1 lingura apa
    • 2 linguri busuioc proaspat tocat
    • 300 gr branza proaspata de vaci
    • 3 linguri lichior de piersici
    • 8 piersici taiate jumatati
    • 200 gr picomigdale

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un vas mic, pe foc, incalzeste zeama si coaja rasa de lamaie, zaharul cu 1 lingura apa, pana cand se dizolva. Adauga busuiocul si amesteca 1 minut si apoi ia vasul de pe foc. Lasa sa se raceasca 5 minute si strecoara intr-un bol mic, apoi amesteca crema de branza si lichiorul si da la rece.
  2. Rumeneste fructele pe gratarul incins la temperatura potrvita 5-8 minute, pana cand se inmoaie. Serveste cu o lingura de crema alcoolizata, presarat cu sirop si pricomigdale sfaramate deasupra.

Recomandari

Aperitive