- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceasta reteta desi nu pare are foarte multe vitamine dar putine calorii.Nautul este un ingredient foarte des intalnit in Orient , dar la noi se foloseste destul de rar.
Ingrediente
- 400 gr naut
- 3 cepe
- 1 morcov potrivit
- 2 catei de usturoi
- 8 linguri de ulei
- 2 linguri zeama de lamaie
- un varf de lingurita de praf de chimen
- sare si piper
Instructiuni de preparare
- Lasi nautul la inmuiat peste noapte, il strecori si apoi il fierbi pana incepe sa se patrunda,adaugi o ceapa si morcovul taiate bucatele si continui fiertul inca 15 minute, pana cand nautul si legumele sunt bine patrunse,
- Scurgi zeama si o pastrezi, apoi mixezi nautul imreuna cu morcovul si ceapa care au fiert, pana se obtine un piure. Adaugi 6 linguri de ulei treptat si freci cu o lingura de lemn, sau cu mixerul pana cand piureul devine cremos. Pentru a capata consistenta dorita poti adauga zeama in care a fiert nautul.
- Condimentezi cu usturoiul pisat, chimenul macinat, sare si piper dupa gust si zeama de lamaie.
- Incingi intr-o tigaie 2 linguri de ulei si prajesti 2 cepe tocate marunt.
- Asezi piureul intr-un castron,pui ceapa calita pe margine de jur imprejur si servesti cu felii de paine prajita.