Piure de naut

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta reteta desi nu pare are foarte multe vitamine dar putine calorii.Nautul este un ingredient foarte des intalnit in Orient , dar la noi se foloseste destul de rar.

Ingrediente

    • 400 gr naut
    • 3 cepe
    • 1 morcov potrivit
    • 2 catei de usturoi
    • 8 linguri de ulei
    • 2 linguri zeama de lamaie
    • un varf de lingurita de praf de chimen
    • sare si piper

Instructiuni de preparare

  1. Lasi nautul la inmuiat peste noapte, il strecori si apoi il fierbi pana incepe sa se patrunda,adaugi o ceapa si morcovul taiate bucatele si continui fiertul inca 15 minute, pana cand nautul si legumele sunt bine patrunse,
  2. Scurgi zeama si o pastrezi, apoi mixezi nautul imreuna cu morcovul si ceapa care au fiert, pana se obtine un piure. Adaugi 6 linguri de ulei treptat si freci cu o lingura de lemn, sau cu mixerul pana cand piureul devine cremos. Pentru a capata consistenta dorita poti adauga zeama in care a fiert nautul.
  3. Condimentezi cu usturoiul pisat, chimenul macinat, sare si piper dupa gust si zeama de lamaie.
  4. Incingi intr-o tigaie 2 linguri de ulei si prajesti 2 cepe tocate marunt.
  5. Asezi piureul intr-un castron,pui ceapa calita pe margine de jur imprejur si servesti cu felii de paine prajita.

Recomandari

Aperitive