- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Rosiile umplute cu carne de pui sunt foarte gustoase si de mare efect la mesele in familie, avand marele avantaj ca puteti schimba mereu compozitia, pentru diversitatea gustului.
Ingrediente
- 10 rosii
- 2 oua
- 3 linguri mustar
- 2 mere
- sare
- 1 legatura patrunjel verde
- 1 piept d epui file
- 150 ml ulei
- 2 teline medii
- zeama de la o lamaie
- piper macinat
- frunze de salata sau foi de andive- pentru decor
Instructiuni de preparare
- Speli carnea si o pui la fiert in apa putin sarata. cand carnea s-a paturns o scurgi de apa si o tai in fasii subtiri.
- Speli rosiile, le tai cate un capacel, scoti miezul cu ajutorul unei lingurite si le sarezi usor in interior, apoi le lasi sa se scurga cu gura in jos.
- Fierbi un ou tare sii in scoti galbenusul. Prepari maioneza din galbenusul fiert, cel crud, mustar, 1 lingurita zeama de amaie, sare si piper, dupa gust, incorporand treptat uleiul.
- Decojesti telina si merele, le dai pe razatoarea mare, apoi le stropesti cu zeama de lamaie. Adaugi maioneza, carnea de pui si patrunjelul tocat fin si amesteci bine compozitia.\
- Cu compozitia obtinuta umpli rosiile, le pui capacelul si le asezi pe un platou decorat cu frunze de salata verde sau foi de andive.