- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Sunculita fiarta in bere este reteta perfecta pentru un preparat delicios si aromat pe care il puteti servi atat ca aperitiv cat si ca friptura.
Ingrediente
- 1 kg piept de porc
- 1 lamaie
- 1 ceapa
- 4 catei de usturoi
- 500 ml bere
- boia iute
- piper macinat
- sare
Instructiuni de preparare
- fasoneaza sunca, freac-o cu putina sare, apoi impaneaz-o din loc in loc cu feliute de usturoi.
- pune carnea intr-o tava mai adanca. Toarna in tava doua degete de apa, adauga ceapa, sare si piper boabe si bag-o in cuptor, la foc potrivit 1 1/2 ore.
- Cand scade sosul completeaza cu bere. Spre final, adauga 3-4 felii subtiri de lamaie si boiaua. Din cand in cand, stropeste carnea cu sosul din tava.
- Cand este gata, las-o sa se raceasca in tava,apoi scoate-o si da-o la aer rece si uscat. O poti lasa 2-3 zile la fum, iar cand vie vremea, o poti servi rece sau calda, ca aperitiv sau friptura.