- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Aceste tartine cu ceapa rosie si branza Brie sunt delicioase si perfecte pentru un aperitiv la o petrecere.Datorita gustului delicios ele pot fi savurate ca o gustare de dupa-masa.
Ingrediente
- 250 rg aluat foietaj
- 2 linguri ulei de malsine
- 2 cepe rosii
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura de cimbru tocat
- 1 lingura otet alb
- 1 lingura zahar brun
- 125 gr branza Brie
- sare si piper macinat
Instructiuni de preparare
- Din aluatul foietaj se decupeaza cu ajutorul unui pahar sau cu o forma, cercuri, care se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se inteapa cercurile cu furculita si se baga in cuptorul incins si se coc timp de 10-12 minute, la foc moderat. Cand foile sunt rumenite,se scot din cuptor si se lasa sa se raceasca.
- Se pune uleiul intr-o tigaie si se pune pe foc. Cand uleiul este incins se adauga ceapa taiata marunt si se lasa sa se caleasca, amestecand din cand in cand. Se adauga cimbrul tocat si usturoiul taiat feliute si se lasa sa se caleasca impreuna timp de inca 5 minute.
- Se adauga zaharul si otetul si se lasa la foc mic pana cand ceapa se caramelizeaza.Se comdimenteaza cu sare si piper, dupa gust si se lasa sa se raceasca.
- Tartinele se asambleaza cu cateva minute inainte de a fi servite. Se asaza pe fiecare foaie de foietaj cate o lingurita de umplutura de ceapa si se pune deasupra o bucatica de branza Brie.