Tartine cu pate de somon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Tartinele cu pate de somon trebuie sa le incercati pentru ca sunt delicioase si aromate, perfecte pentru ocaziile speciale din viata dvs.

Ingrediente

    • 500 gr file de somon fara pielita
    • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
    • 100 gr unt
    • 3 felii de paine alba
    • 1 ceapa mica, taiata felii
    • 150 ml vin alb sec sau vernut
    • 1/2 legatura marar, tocat marunt

Instructiuni de preparare

  1. Se tapeteaza cu hartie de copt un vas termorezistent in care se asaza apoi somonul, ceapa taiata, coaja rasa si zeama de la lamaie si vinul. Se strange hartia ca o punga inchisa si se baga tava la cuptor pentru 15 minute, la foc mediu, apoi se scoate tava din cuptor si se mai lasa 10 minute. Se deschide punga si se lasa sa se raceasca, apoi se strecoara sucul din punga si se fierbe pe foc mic pana mai raman 3 linguri. Se adauga untul si  se lasa sa se topeasca 1 minute, dupa care se ia vasul de pe foc.
  2. Se sfarama somonul, se indeparteaza ceapa si se pune intr-un borcan impreuna cu untul topit si mararul tocat. Se presara piper negru macinat si se amesteca bine compozitia.
  3. Se pune compozitia intr-un borcan care se inchide ermetic si se pastreaza la rece pentru 3 zile.
  4. Se decupeaza feliile de paine in formele preferate, se prajesc, apoi se asaza pe esle cu lingurita pateul preferat.

Recomandari

Aperitive