Pinolata cu crema de whisky

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pinolata cu crema de whisky este o bautura cu specific spaniol, ea fiind un deliciu in zilele caniculare de vara. Aroma intensa data de seminte de pin ofera o senzatie unica.

Ingrediente

    • 150 gr inghetata de frisca
    • 5-6 cuburi de gheata
    • 2 linguri crema de whisky
    • 1 lingura seminte de pin
    • 100 ml lapte integral proaspat
    • 1 plic zahar vanilat
    • 1 lingura seminte de pin pentru decor

Instructiuni de preparare

  1. Prajeste semintele de pin intr-o tigaie neaderenta, fara grasime, la foc mic, amestecandu-le frecvent.
  2. Pune laptele in vasul blenderului impreuna cu semintele de pin, zaharul vanilat, inghetata de frisca si cuburile de gheata sparte, apoi mixeaza pana la obtinerea unei compozitii omogene, cremose si fluide.
  3. Toarna pinolata in pahare fara picior, cu fundul gros si adauga putina crema de whisky, amestecand usor. Decoreaza cu cateva seminte de pin si serveste bautura imediat.

Recomandari

Cocteil-uri alcoolice