- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ardei capia copti la borcan sunt un deliciu in zilele de iarna, dar mai ales in preajma Craciunului cand avem nevoie de ceva care sa ne taie greata de la carnea grasa de porc.
Ingrediente
- 4 kg ardei capia
- 500 ml otet
- 1 l apa
- 2 linguri cu sare
- 4 linguri cu zahar
- frunze de busuioc
Instructiuni de preparare
- Se spala ardeii, se pun in tava neagra de la aragaz, se coc la foc iute, intorcandu-se ardeii cu o lopatica sau o lingura cu coada lunga.
- Se curata cand s-au racit, se pun in borcane (este nevoie de 4-5 borcane de 800 g), se oparesc cu solutie de otet, apa, sare si zahar, se lasa in borcan sa se raceasca, se pun frunze de busuioc deasupra ardeilor si se inchid borcanele. Se tin in camara, se servesc ca salata langa mancaruri grase sau picante.