- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Desi sunt multe gospodine care prefara sa cumpere castraveti cornison in otet din comert, sunt mult mai multe gospodine care in fiecare toamna isi umple camara cu castraveti cornison in otet puse de ele dupa reteta clasica.
Ingrediente
- 2-3 kg castraveti
- 700 ml otet
- 2 l apa
- 3 linguri cu sare de muraturi
- 6 linguri cu zahar
- frunze de telina
- piper boabe
Instructiuni de preparare
- Se spala castravetii, se asaza in borcane mari sau mici, cu frunze de telina (4-5 tije) la baza. Se face pe foc o solutie din apa si otet (1/3), sare si zahar, se adauga piper boabe in solutie si cand aceasta clocoteste, se toarna peste castraveti.
- Se asaza borcanele pe tava aragazului ca sa nu se sparga, se leaga la gura cu celofan pus in doua, se lasa sa se raceasca si se pun in camara.