- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Unele gospodine nu concep toamna fara sa puna in camara cateva sticle cu bulion cu rosii nefierte. Acest sos este delicios si pin de vitamine, fiind folosit la prepararea mancarurilor scazute.
Ingrediente
- 10 kg rosii
- 4-5 ardei gogosari
- 1-2 ardei iute
- sare
- zahar
- frunze de telina
Instructiuni de preparare
- Se spala rosiile, se trec prin masina speciala, se obtine un suc consistent care se pune la fiert cu ardei taiati felii, ardei iute si frunze de telina. Se fierbe totul pana cand sucul se reduce la jumatate, apoi se strecoara prin ciur (trebuie sa nu mai aiba legume) si se sareaza putin.
- Dupa gust, se poate indulci. Se continua fierberea pana cand devine pasta groasa. Se trece in borcane mici (pentru ca bulionul se altereaza repede), se capseaza si se sterilizeaza in cuptorul cald Se pun in camara reci.