- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile marinate trebuie sa le incercati pentru ca sunt delicioase si apetisante.
Ingrediente
- 1 kg ciuperci champignons
- 450 ml apa
- 5 catei de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 5 foi dafin
- 120 ml otet balsamic
- 5 crengute rozmarin
- piper boabe
- sare de mare
Instructiuni de preparare
- Se curata si se spala ciupercile foarte bine, dar nu se lasa in apa, ci doar se trec prin mai multe jeturi de apa si se lasa sa se scurga. E bine sa le spalati cu mare grija, ca sa nu le rupeti, intregi vor arata mai bine in borcane.
- Se pregateste usturoiul si se asaza in borcane, taiat, printre ciuperci. Ciupercile se asaza destul de stranse in borcan. Se presara boabe de piper, foi de dafin si crengute de rozmarin.
- Separat se pregateste zeama, se amesteca otetul cu uleiul de masline, sarea, piperul si apa si se pun la fiert. Se lasa sa fiarba si, dupa ce a dat in 2-3 clocote, sa da de o parte sa se raceasca. Zeama se rastoarna peste ciuperci si se acopera borcanul etans. Se lasa la murat minim 2 saptamani.