- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zacusca cu vinete si gogosari este poate cea mai buna, dara daca adaugati si cateva ciuperci va iesi ceva senzational de gustos.
Ingrediente
- 1,5 kg vinete
- 1 kg rosii
- 1 kg gogosari
- 3 cepe
- 1 lingurita boia
- 3 catei de usturoi
- 100 ml ulei
- piper negru boabe
- 1 lingura zahar
- sare
Instructiuni de preparare
- Vinetele si gogosarii se coc, se curata si se lasa sa se scurga. Vinetele se toaca, iar gogosarii se taie in fasii subtiri. Rosiile se cufunda in apa fierbinte, se curata de coaja si se trec prin sita.
- Ceapa se curata, se taie rondele si se caleste in ulei. Se adauga usturoiul curatat si presat. Se condimenteaza cu boia, sare, piper si zahar, apoi se adauga vinetele, gogosarii si rosiile. Se lasa la foc mare 3 minute, apoi se da focul mai mic si se mai lasa sa fiarba acoperit pana cand se alege uleiul deasupra.
- Se toarna in borcane, iar deasupra se pune cate o lingura de ulei fierbinte. Se lasa 15 minute sa se raceasca, apoi se inchid borcanele. Se mai fierb 25 de minute intr-un vas cu apa.