- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zacusca cu ciuperci se prepara foarte usor si se consuma poate mai usor.
Ingrediente
- 1,5 kg ghebe
- 400 gr pasta de tomate
- 1 kg gogosari
- 250 ml ulei
- 500 gr ceapa uscata
- foi de dafin
- sare
- piper boabe
Instructiuni de preparare
- Se spala ghebele in 3-4 ape si se pun o ora la fiert. Se iau de pe foc si se adauga o lingurita de bicarbonat de sodiu. Se lasa 10 minute, apoi se spala cu apa rece si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa si gogosarii se curata, se dau prin masina de tocat carne si se pun in vase separate. La urma se dau si ghebele prin masina de tocat.
- Ceapa se prajeste putin in uleiul incins pana devine aurie. Se adauga gogosarii si se lasa sa se caleasca timp de cateva minute, apoi se pun si ghebele. Pasta de tomate se amesteca cu o ceasca de apa si se toarna peste legume. Se condimenteaza cu sare, piper si foi de dafin. Se lasa sa fiarba in jur de doua ore, pana cand se alege uleiul deasupra.
- Cand este aproape gata, se iau borcane de 400 gr si se incalzesc in cuptor. Se pune zacusca in ele si se acopera cu capac. Se fierb 30 de minute in bain-marie, se opreste focul si se lasa in apa pana a doua zi.