- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Ciupercile murate sunt ideale in zilele de iarna cand doriti sa preparati o mancare delicioasa de post.
Ingrediente
- 3 kg ciuperci mici, infundate
- 1 l otet
- 3 l apa
- 2-3 ardei iuti
- 4 linguri cu sare
- 8 linguri cu zahar
- piper boabe
- foi de dafin
Instructiuni de preparare
- Se spala si se curata ciupercile, se separa coditele, se spala din nou. Se face o solutie din otet, apa, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe, care se fierbe pe foc mic. Ciupercile se oparesc in acest lichid doar 10 minute, se scot cu lingura de supa, se asaza in borcane curate.
- Se umplu cu lichidul in care s-au oparit, cu ardei iuti printre randuri. Se capseaza borcanele, se lasa sa se raceasca intre paturi, se pastreaza in camara. Se servesc ca garnitura, langa mancaruri de carne.