Salata de iarna- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata de iarna este de fapt o salata de muraturi asortate, pe care o puteti servi caatare sau ca garnitura la un fel principal.

Ingrediente

    • 4 kg varza
    • sare
    • 2 kg gogosari
    • foi de dafin
    • 1 kg castraveti
    • 10 gr piper boabe
    • 1 kg ceapa
    • 10 gr boabe de mustar
    • 1 kg gogonele
    • 250 gr zahar
    • 1 kg morcovi
    • 1 l otet

Instructiuni de preparare

  1. Zarzavaturile se curata, se spala si se lasa la zvantat. Se taie varza feliute, iar gogosarii, gogonele, ceapa, morcovii, castravetii in rondele cat mai subtiri. Rondelele de ceapa se desfac in inele, castravetii nu se curata. Gogosarii se aleg bine de seminte si fibrele iuti din interior.
  2. Se sareaza totul si se lasa pana a doua zi. Se scurg de zeama dar nu se storc, se amesteca cu otetul, zaharul si restul condimentelor, apoi se pun in borcane, se leaga cu celofan. Dupa 60 zile se pot consuma.

Recomandari

Conserve si Muraturi