Marmelada de visine

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Marmelada de visine este un aperitiv dulce de iarna, care se prepara din visine coapte, carnoase si foarte aromate.

Ingrediente

    • cantitati egale de visine fara samburi si zahar
    • pentru 1 kg de fructe - zeama unei lamii

Instructiuni de preparare

  1. Cu ajutorul unui blender se fac visinele piure, care se pune pe foc iute cu zaharul si cu sucul de lamaie, amestecand din cand in cand. In momentul in care incepe sa se ingroase, se amesteca continuu.
  2. Este gata cand lingura lasa o dira alba pe fundul cratitei. Este recomandat sa se puna o tabla sub cratita. Se pune marmelada in borcane sterilizate in cuptor, racorite, de preferinta la aceeasi temperatura cu marmelada. Borcanele se leaga cu celofan sau folie de plastic sau se utilizeaza capace metalice, numai cand marmelada este rece.

Recomandari

Conserve si Muraturi