- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dulceata de caise este unul din cele mai delicioase moduri, de a pastra gustul si savoarea unor fructe pline de soare si parfum cum sunt caisele. Gustati si va veti convinge, totul este sa aveti in casa un borcan cu dulceata de caise.
Ingrediente
- 1,500 kg caise
- 1 kg zahar
- 1/2 lamaie
- 1 lingurita cu bicarbonat de sodiu
- 500 ml apa.
Instructiuni de preparare
- Se spala fructele si se curata de coaja. Se aleg fructele sanatoase, nu prea coapte si de marime mijlocie. Se scot samburii si se pun fructele astfel pregatite intr-un vas cu 2 litri apa, in care s-a desfacut 1 lingurita de bicarbonat de sodiu. Se tin numai 2 minute, apoi se scot, se spala in doua ape reci si se pun in siropul de zahar bine legat.
- Se Iasa fructele sa stea in sirop pe marginea plitei 15 minute, timp necesar ca sa lase sucul din ele. Se fierbe dulceata la foc viu, se spumuieste de mai multe ori, iar cand fierberea nu mai este libera, ci poticnita, se pune lamaia taiata felii subtiri si se mai fierbe la foc mic doar 15 minute. Se lasa sa se raceasca pana a doua zi, dupa care se toarna in borcane si se leaga cu celofan. Dulceata se trece in borcane numai rece.