- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Dulceata de castraveti este un preparat pe care ar trebui sa il incercati si dvs fie macar o data...
Ingrediente
- 500 gr castraveti
- 80 gr ghimbir proaspat
- 350 gr zahar
- 1 pastaie de vanilie
Instructiuni de preparare
- Se spala castravetii, se usuca si se taie in cuburi cat mai mici. Ghimbirul se curata se coaja si se taie flioare cat mai fine.
- Ingredientele se amesteca cu zaharul si se lasa la macerat pentru 2 ore.
- Dupa ce au trecut cele 2 ore, amestecul se transfera intr-o cratita cu fund dublu, se adauga semintele din pastaia de vanile si se pune pe foc.
- Din momentul in care dulceata incepe sa fiarba se tine fix 7 minute pe foc, dupa care se toarna fierbinte in borcane, se astupa cu capace si se intorc cu gura in jos pana se racesc.