Dulceata de pepene galben- varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dulceata de pepene galben este foarte parfumata si delicioasa, fiind poate cea mai apreciata dulceata.

Ingrediente

    • 1 kg pulpa de pepene galben
    • 1 lamaie
    • 600 gr zahar
    • 2 batoane de vanilie

Instructiuni de preparare

  1. Pepenele se curata de coaja cat se poate de subtire si apoi, dupa ce se inlatura samburii, se taie bulpa cuburi.
  2. Lamaia se spala si se taie rondele fine cu tot cu coaja.
  3. Intr-o cratita incapatoare se pun la fiert cuburile de pepene, zaharul, lamaia si batoanele de vanilie taiate pe din doua. Se lasa sa fiarba la foc mare pentru 20 de minute, apoi se reduce focul si se mai lasa sa fioarba inca 35-40 de minute pana cand continutul devine translucid. In timpul fierberii, cratita se scutura pentru ca dulceata sa nu se prinda.
  4. Dulceata se pune fierbinte in borcane care se astupa cu capace si se lasa cu gura in jos pana se racesc complet.

Recomandari

Conserve si Muraturi