- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gemul de struguri este foarte gustos si aromat, fiind foarte des intrebuintat la diferite deserturi. Pentru un plus de aroma se pot folosi struguri dulci, fara samburi.
Ingrediente
- 100 ml apa
- sucul de la 1/2 lamaie
- 10 gr pectina
- 1 kg struguri
- 600 gr zahar
Instructiuni de preparare
- Strugurii se spala, se dau jos din ciorchie bob cu bob, avand grija sa se inlature boabele strucate, apoi se pun intr-o tigaie impreuna cu 100 ml de apa. Din momentul in care incepe sa clocoteaca se da focul mic, si se lasa inca 20-30 de minute,amestecand din cand in cand pana cand strugurii s-au macerat,
- Se ia craticioara de pe foc si se paseaza compozitia, apoi se pune iarasi intr-o cratita adaugand zaharul, sucul de la jumatate de lamaie, lasand sa fiarba, la foc moderat, timp de 15 minute.
- Dupa ce au trecut cele 15 minute, se adauga pectina, se amesteca si se mai lasa sa fiarba impreuna 3 minute, dupa care opriti focul si turnati gemul in borcane, puenti capacul si sterilizati-le in cuptor pentru 6 minute, apoi patratvi-le in camara rece si intunecata.