- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Giveciul cu legume oparite face parte din acele retete care dau frau liber imaginatiei. Dupa preferinte, puteti adauga si alte legume precum bamele, mazare sau chiar broccoli.
Ingrediente
- 1 kg fasole verde
- 1 kg ardei gras
- 1 conopida
- 1 kg gogosari
- 4 dovlecei
- 4 vinete
- 2 teline mijlocii
- 1 kg morcovi
- saramura
- aspirine
Instructiuni de preparare
- Se curata legumele, se spala, se taie felii si se oparesc in saramura. Se trage vasul de pe foc, se lasa acoperit 2 ore, se trec legumele in borcane, se acopera cu saramura si cate o aspirina pisata.
- Se leaga borcanele, se sterilizeaza 30 minute. Se pastreaza in camara. Se foloseste ghiveciul dupa ce s-a scos din borcane si s-a calit in ulei, cu ceapa tocata, usturoi si suc de rosii. Se scade la cuptor.