- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosari in otet umpluti cu conopida sunt deliciosi serviti ca salata de muraturi, iar gospodinele stiu asta si in fiecare toamna pun in camara gogosari in otet umpluti cu conopida.
Ingrediente
- 30 gogosari mari
- 1 l otet
- 3 l apa
- 3 linguri cu sare
- 6 linguri cu zahar
- marar
- cimbru
- tarhon
- boabe de piper
- 2 conopide
Instructiuni de preparare
- Se spala gogosarii, se decupeaza cozile, se scot semintele, se scurg. Se face un amestec din otet, apa, sare, zahar, piper si cateva foi de dafin, care se pune pe foc sa clocoteasca.
- Se pun gogosarii in amestec, se intorc cu lingura, se oparesc 5 minute, se scot si se scurg. Conopida, rupta bucatele si spalata, se pune in strecuratoare, se lasa 5 minute in amestecul de otet, se scurge si se imparte in fiecare gogosar.
- Se asaza ardeii in borcane de 800 g, se acopera cu solutia in care au fiert, se capseaza si se pastreaza in camara.
- Se servesc la mesele de sarbatoare. inainte de a se inchide borcanele se pun frunze de tarhon, tije de marar si cimbru - conservante naturale.