- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosarii umpluti cu ciuperci se servesc ca muraturi, langa prepaÂrate din vanat sau carne de porc, prezentati asa cum s-au murat, designul fiind punctul forte al fiecarei gospodine.
Ingrediente
- 30 gogosari
- 40-50 ciuperci
- 1 lingura cu sare de lamaie
- 4 linguri cu zahar
- 4 linguri cu sare
- usturoi
- 1/2 kg morcovi
- 2-3 legaturi de marar
- 250 ml ulei
- 500 ml otet
- apa
Instructiuni de preparare
- Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se separa coditele (fara partea care a stat in pamant), care setoc marunt La fel se procedeaza cu ciupercile lovite, cu palaria prea neagra sau rupta. Se amesteca peste ele usturoi si marar tocat, morcovi rasi.
- Se spala gogosarii, se decupeaza codita luand o suprafata mai mare din ei, se golesc de seminte, se scurg si se umplu cu amestecul de ciuperci tocate. Ciupercile pastrate intregi se fierb intr-un vas in care clocoteste apa cu sare de lamaie, 2 linguri cu zahar si 1 lingura cu sare. Se scot, se scurg. Se pune cate o ciuperca intreaga, cu palaria in jos, in fiecare gogosar, acestia se pun in borcane mari de 3 kg si se acopera cu solutie din otet, apa, sare si zahar.
- Se capseaza borcanele, se sterilizeaza in cuptorul aragazului sau in vas mare cu apa. Iarna gogosarii se servesc ca muraturi, langa preparate din vanat sau carne de porc, prezentati asa cum s~au murat