- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Gogosari umpluti cu struguri in otet sunt o combinatie foarte reusita in ceea ce privesc muraturile. Gustul lor fin si aromat ofera de fiecare data o senzatie placuta.
Ingrediente
- 30 gogosari mai mari
- 3 kg struguri albi si negri cu coaja mai tare
- 1 l otet
- 3 l apa
- 4 linguri cu sare grunjoasa
- 8 linguri cu zahar
- piper
- frunze de telina cu tije
- inflorescente de marar
- foi de dafin
Instructiuni de preparare
- Se face o solutie din otet si apa in proportie de 1/3, sare, zahar, piper boabe, foi de dafin si se pune sa clocoteasca.
- Se spala ardeii, se inlatura cozile si semintele, se oparesc 5 minute in otet, se scot, se scurg, se umplu cu boabe de struguri spalate si fara codite. Se asaza ardeii in borcane mai mari, cu frunze de telina asezate pe fundul borcanelor si inflorescente de marar intre randurile de ardei.
- Se toarna peste ardei solutia fierbinte, se pune cate o foaie de dafin, se leaga borcanele calde, se tin in paturi.