Salata Gourmet pentru iarna

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Salata Gourmet pentru iarna este perfecta langa friptura de porc de pe masa de Craciun!

Ingrediente

    • 1 kg ciuperci albe si ghebe
    • boabe de piper
    • 5 ardei mari verzi
    • boabe de mustar
    • 4 linguri ulei
    • 100 ml otet
    • usturoi
    • foi de dafin
    • sare
     

Instructiuni de preparare

  1. Se spala si se curata ciupercile in cateva ape si se pun la fiert 20 de minute, in apa clocotita cu sare, apoi se scot si se lasa la scurs cateva minute.
  2. Se pregatesc si ardeii. Se coc, se curata de samburi, se spala sub jet de apa sa nu mai ramana nici o coaja sau niciun sambure si se lasa la scurs.
  3. Se asaza in borcane. Un rand de ciuperci, o foaie de dafin, cateva boabe de piper si de mustar, un rand de ardei copti.
  4. Separat intr-un vas se pun sa fiarba 3 minute otetul cu apa, in care se adauga uleiul, sarea, piperul, foile de dafin. Se toarna peste ciupercile aranjate in borcane. Dupa aceasta ultima etapa, se sigileaza borcanul si se pune la rece. Aceasta salata are un gust deosebit alaturi de carnea de pui pregatita in orice forma.

Recomandari

Conserve si Muraturi