- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Zacusca cu dovlecei este un preparat foarte bun, pe care il puteti servi iarna pe tartine la micul dejun sau la gustare.
Ingrediente
- 7 kg gogosari
- 400 gr bulion
- 2 kg vinete
- 2 kg dovlecei
- 1 lingura sare
- 2 linguri zahar
- 1 kg ceapa
Instructiuni de preparare
- Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare, apoi se pun intr-un vas mare. Ceapa se taie marunt si se caleste putin in ulei incins avand grija sa nu se rumeneasa.
- Se adauga peste ceapa dovlecelul dat pe razatoare si se lasa pe foc pina se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul cu gogosarii si vinetele si se amesteca totul.
- Se adauga sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa. In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar si se fierbe pina se inmoaie bine legumele.
- Se pune zacusca in borcane, se inchide ermetic si se sterilizeaza bine, apoi se pastreaza in camara la racoare.