- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Biscuitii Petits-beure sunt foarte buni si gustosi alaturi de o cana cu ceai.
Ingrediente
- 100 gr unt
- 3 oua
- 3 linguri cu caimac
- 250 gr zahar
- 1/2 lingurita cu amoniac
- 500 gr faina
- 1/2 lamaie
- sare
Instructiuni de preparare
- Cerni faina, pui peste ea caimacul, apoi adaugi galbenusurile pe rand, timp in care amesteci incet cu faina toate ingredientele. Stingi amoniacul cu zeama de la 1/2 lamaie, pui peste faina, adaugi putina sare si albusurile batute spuma. La urma adaugi zaharul, care s-a dizolvat cu 50 ml apa, pe foc moale.
- Framanti un aluat tare, care se odihneste la rece 2 ore, apoi scoti si lucrezi la rece. Intinzi o foaie groasa de 1 cm, tai forme dreptunghiulare sau rotunde, asezi intr-o tava neunsa si coci la foc potrivit 30 de minute. Tava o introduci in cuptorul fierbinte, apoi micsorezi focul.
Biscuitii acestia nu-i pudrezi cu zahar.