Biscuiti Petits-beure

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Biscuitii Petits-beure sunt foarte buni si gustosi alaturi de o cana cu ceai.

Ingrediente

    • 100 gr unt
    • 3 oua
    • 3 linguri cu caimac
    • 250 gr zahar
    • 1/2 lingurita cu amoniac
    • 500 gr faina
    • 1/2 lamaie
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Cerni faina, pui peste ea caimacul, apoi adaugi galbenusurile pe rand, timp in care amesteci incet cu faina toate ingredientele. Stingi amoniacul cu zeama de la 1/2 lamaie, pui peste faina, adaugi putina sare si albusurile batute spuma. La urma adaugi zaharul, care s-a dizolvat cu 50 ml apa, pe foc moale.
  2. Framanti un aluat tare, care se odihneste la rece 2 ore, apoi scoti si lucrezi la rece. Intinzi o foaie groasa de 1 cm, tai forme dreptunghiulare sau rotunde, asezi intr-o tava neunsa si coci la foc potrivit 30 de minute. Tava o introduci in cuptorul fierbinte, apoi micsorezi focul.
    Biscuitii acestia nu-i pudrezi cu zahar. 

Recomandari

Deserturi