Jeleu de capsuni si miere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Jeleul de capsuni si miere este un desert de vara foarte indragit de copii, fiind in acelasit imp racoritor si foarte aromat.

Ingrediente

    • 250 gr miere de albine
    • 250 gr apa
    • 250 gr capsuni
    • 20 gr gelatina
    • 1/2 baton vanilie

    PENTRU DECOR:

    • 100 gr frisca
    • 6 capsuni mari

Instructiuni de preparare

  1. Se spala gelatina si se lasa la inmuiat, intr-un vas, in putina apa calduta. Se spala capsunile si se storc intr-un tifon pentru a obtine sucul. 
  2. Mierea, apa si batonul se vanilie se pun intr-o craticioara si se tin pe foc pana se topeste mierea. Se adauga gelatina scursa, se amesteca pana ce aceasta se topeste, apoi se pune sucul de capsuni si se da craticioara la rece, 1 ora, pana se incheaga gelatina. 
  3. Se scoate cratita din frigider, se bate bine compozifia, pana devine omogena, spoi se pune in cupe care se fin 1 ora in frigider. Se serveste cu frisca si feliute de capsuni.

Recomandari

Deserturi