- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Chiselul de fructe este un desert delicios traditional, pe care il puteti prepara folosind si alte combinatii de fructe zemoase.
Ingrediente
- 800 gr fructe-visine, coacaze, fragi
- 200 gr fecula (faina de cartofi)
- 200 gr zahar
- 1 litru apa
- frisca
Instructiuni de preparare
- Se spala bine de tot fructele sub jet apa rece, apoi se curata bine de frunze, codite si samburi. Se pun toate fructele intr-un castron se sfarma bine cu dosul unei linguri de lemn, se asaza peste ele apa rece, apoi se strecoara printr-o sita deasa sau prin tifon.
- Se ia o ceasca din zeama scursa si se amesteca cu fecula. In zeama ramasa se pune zaharul si se pune pe foc, sa fiarba, fara capac. Cand da in clocot se toarna zeama cu fecula, se amesteca repede, apoi se lasa sa mai dea in clocot.
- Se uda o farfurie plata cu apa rece, se presara zahar tos, apoi se toarna compozitia. Se da farfuria la rece, apoi se serveste decorand cu frisca.