- Serves: 4 people
- Prep Time: 30 min
- Cooking: 2 hours
- Calories: 632 kcal
Print
Granita de grepfrut si Campari are o aroma delicata care cu siguranta va va placea si dvs. Servita in zilele caniculare de vara are un efect revigorant delicat.
Ingrediente
- 250 gr zahar
- 350 ml zeama de grepfrut
- 800 ml apa
- 60 ml Campari
Instructiuni de preparare
- Pune apa si zaharul intr-o craticioara si fierbe-le pana cand zaharul se dizolva complet, apoi lasa siropul sa se raceasca.
- Amesteca siropul, zeama de grepfrut si Campari, toarna lichidul intr-o tava si pune-o in congelator pentru 2 ore, amestecand din cand in cand cu o furculita ca sa nu se formeze o masa compacta de gheata.
- Scoate tava din congelator si sfarama bucatile de gheata cu o furculita sau cu blenderul de mana pana cand obtii un amestec cu granulatie omogena.
- Pune granita in pahare si serveste-o imediat. Poti aseza paharele in cupe mai mari cu cuburi de gheata.
Stiai ca...
Grepfrutul, fruct din categoria citricelor, originar din India, este bogat in vitamina C si provitamina A? Contine proape toate tipurile de zaharuri, de la glucoza la zaharoza, fiind totusi un aliment cu aport caloric scazut.